Leve kleuren & vormen, stop de beige-normen!

De ‘sad beige babies’ blijven social media overspoelen. Dat klinkt als een heel schattige vloedgolf maar is spijtig genoeg iets anders.  Veel hippe ouders richten hun baby- of kinderkamer tegenwoordig niet meer in met alle kleuren van de regenboog en het beige is meer in dan ooit tevoren. Hoewel het prachtige beelden kan opleveren, heeft het ook enkele nadelen.  De vijftig tinten beige zijn namelijk voor baby’s en peuters niet hetzelfde als voor hun ouders. De centrale vraag: is zo’n kleurloze omgeving wel gezond voor de ontwikkeling van een kind?

Een baby heeft variatie nodig voor een goede ontwikkeling. Elk kindje leert pas kleuren herkennen en onderscheiden als die aangeboden worden. Door de aanwezigheid van kleur in speelgoed worden kinderen uitgedaagd. Een beige kamer met beige speelgoed zorgt voor minder stimulerende prikkels, waardoor het leerproces van een baby kan vertragen.

Vanaf ongeveer vier maanden kan een baby beginnen grijpen naar voorwerpen. Dan kan je de zintuigen stimuleren door speelgoed aan te bieden met felle kleuren of bepaalde structuren. Later zal het kind ook een klimbehoefte krijgen. Dan is het ideaal om gekleurde speelkussens in de ruimte te plaatsen die het kind prikkelen om erop te klimmen en klauteren.

Poef gebruikt cookies om je winkelervaring te verbeteren.  

347A2103(1)

Welkom & ontvang je 5% extra korting!